top of page
Carlo Mertens

Mijn opnames zijn ontstaan omdat ik mezelf wilde uitdagen. Ik maakte deze opnames enkel voor mezelf als studiedoel. Zo leerde ik mijn ProTools (opnameprogramma) kennen en houd ik mezelf op niveau.

 

Vele opnames zijn van Vlaams componist en arrangeur Steven Verhelst, een goede vriend van me. Maar ik nam ook werk op van Jan Van der Roost, Wim Bex, L. Beethoven, Eijiro Nakagawa, Willem van Merwijk, Robert Schuman, J. S. Bach, Santi Miguel Alarcon, Richard Wagner, Hans Zimmer, Frigyes Hidas, Laurence Rose, Daniel Schnyder, Morten Lauridsen, Jereb Ervin, Istvan Marta, Christian Lindber, G.F Händel, Astor Piazzolla, Henri Tomasi, Angel Villoldo, Earth wind & fire, Tom Schipper, Antonio Lotti, Marchal Silkes en Samuel Barber.

 

De ene opname is beter gelukt dan de andere en hoewel het nooit de bedoeling was om ze te laten horen, heb je ze hier uiteindelijk toch allemaal. Het enige virtuele dat werd gebruikt is Altiverb, een plug-in waarmee je jezelf in een andere ruimte plaatst (basiliek, sauna, studio, etc) en een drumcomputer.

 

Voor de rest was het soms zwoegen en zweten om het er op te krijgen. Ik heb wat onderverdelingen gemaakt, maar het blijft zeer eclectisch. Er is een index waarin je alles kan terugvinden wat er op de site staat.

Op deze opnames speel ik alle trombones zelf. Bij de klassieke opnames is dat een ADAMS Custom Series Silver bell, een Shires Tenor trombone met F-valve (4B), Alttrombone is een Yamaha YSL-67 en Bastrombone is een BACH Bastrombone 50A3. Voor de Jazz stukken speel ik op een samengestelde Edwards T302.

De mondstukken die ik gebruik:

  • Op mijn ADAMS Custom Series Silver Bell: GIDDINGS TZ-103

  • Op mijn SHIRES: Dennis Wick 5ABL

  • Op mijn Yamaha Alt trombone YLS-67: Dennis Wick 7GS

  • Op mijn Bach Bastrombone: Dennis Wick 2AL

  • Op mijn Edwards H 8: Vincent Bach 6-1/2 AM

En voor wie van lijstjes houdt en het wilt natellen:

  • Het zijn 119 opnames

  • In totaal heb ik 747 Trombones ingespeeld

bottom of page