top of page

Carlo tourde twintig jaar lang als freelance popmuzikant in binnen- en buitenland. Daarnaast riep hij een blazerssectie en enkele groepen in het leven, waarop hij erg fier is.

Met Tom Hautekiet (1970-2020) richtte hij in 1999 het Antwerpse Mambocollectief  “ EL TATTOO DEL TIGRE “ op.

Tien jaar lang stond hij mee aan het roer van deze fantastische band. Ze namen drie CD’s op, die samen zo’n dertigduizend keer over de toonbank gingen en beleefden tal van memorabele concerten. Zo stonden zij twee keer op Werchter en vele andere festivals, tot in Nederland, Frankrijk, Oostenrijk en Noorwegen toe.

(Live fragment)

(Luister op Spotify)

El Tattoo Del Tigre logo.jpg

Samen met Frank Deruytter, Lode Mertens en Dieter Limbourg richtte hij in 2017 Otomachine op.

O(n) T(he) O(ne)- Machine is een 15-koppige funk-band rond saxofonist-zanger Frank Deruytter.

Frank, reeds meer dan 30 jaar een van België's meest gevraagde muzikanten, is een begrip geworden in het muzieklandschap.

Na jaren als sideman gefungeerd te hebben in tal van topformaties treedt hij nu op de voorgrond.

Zo besloot hij - na een jazz-quartet gevormd te hebben met onder  andere Peter Erskine - om een 'funk-big band' te vormen die uitsluitend On The One speelt. In januari 2014 contacteerde hij Dieter Limbourg en Lode Mertens, die als arrangeurs naam maken in het Brussels Jazz Orchestra.

Zij herwerkten Frank's composities voor deze band, wat leidde tot strakke en wervelende arrangementen.

De samenstelling van de band bestaat uit een mooie reeks klinkende namen waar ineens de top uit de Belgische jazz- en popwereld vertegenwoordigd is.

Het resultaat is een stomende band, met een tot in de huid doordringende sound die een spetterende en indrukwekkende performance neerzet.

(Live fragment)

(Luister naar Otomachine op Spotify)

(Interview Cross-Over Magazine 2017)

 

Er is ook een spin-off van Otomachine met de naam Minimachine.

De oorsprong van Otomachine en Minimachine ligt bij Groovemania en heeft verschillende wegen afgelegd waaronder "Franste" en "The Perfect Host",  waar Carlo telkens ook deel van uit maakte.

(Luister naar Groovemania op Spotify)

(Luister naar Franste op Spotify)

(Luister naar The Perfect Host op Spotify)

The Heavy Horns werd in het jaar 2000 opgericht door Carlo, Frank Deruytter en Nico Schepers. De aanleiding was de grote vraag naar een vaste blazerssectie, aangezien deze niet meer bestond, na het wegvallen van het BRT- Jazzorkest. 


Deze formatie staat garant voor een solide uitvoering van elke stijl. Van pop, over jazz, tot zelfs puur klassiek, telkens met de grootste zorg voor authenticiteit van deze genres. Dit omdat de heren van deze sectie reeds jarenlang actief zijn in al deze muziekgenres.

 


De formatie kan worden uitgebreid naargelang de vraag van de artiest, tot heuse bigband of harmonieorkest, zoals bijvoorbeeld te horen in de film Brabançonne.

Zie Discogs voor een overzicht van heel wat samenwerkingen.

Heavy Horns_Enhanced.png
collage.jpg
bottom of page