top of page
Golden Steel Plate_edited.jpg
Harp & Bones

Met harpiste Karen Peeters richtte hij het duo “Harp & Bones” op. Samen maakten ze drie verschillende muziektheater- programma’s, waaronder “Wat als Bach een brief naar Gershwin zou sturen” en “Muziek door de ogen van een instrumentenbouwer, manager en muzikante”. Hier mocht het publiek mee beslissen welke wending het verhaal zou nemen. Zo werd iedere voorstelling altijd net iets anders.

(Luister op Spotify)

(Live fragment concert bij Beirnaerts)

Carlo & Karen_edited.jpg

Toen de CD uitkwam, waren de commentaren zeer lovend en vertederend. Karen en ik hadden de bedoeling om een CD te maken die je gewoon kon laten opstaan en blijkbaar gebeurt dit ook. Vooral in praktijk- en bezinningsruimtes staat deze CD nog dagelijks in een afspeellijst.

Enkele voorbeelden die ons erg diep raakten, delen we graag.

…Vandaag een patiënt in de praktijk met een afgrijselijk verhaal: echtscheiding, zware depressie, zelfmoordpoging, opgenomen in de kliniek, psychiaters…
Tijdens de sessie vertelde de patiënt me dat hij héél erg diep had gezeten.  Ik had je CD (Lullaby) opstaan en op een bepaald moment vertelde hij dat er twee dingen waren die hem er hadden doorgesleurd: zijn hondje en jouw muziek.
Ik had hem die cd ooit cadeau gegeven en hij vertelde super ontroerd dat hij deze muziek zo vaak beluisterd had en dat die erg belangrijk was geweest voor hem.
Troost… toch durven doorgaan…bij slapeloze nachten toch wat warmte…terug wat vechtlust…

…Beste Karen, Ik ben gastenbroeder van het gastenhuis van de St. Sixtusabdij en we beluisteren tijdens de maaltijden klassieke muziek (in stilte). In onze CD-voorraad hebben we een CD van u (harp) en Carlo Mertens (trombone): 'Lullaby', opgenomen in het kerkje van Millegem-Ranst in 2018. Het is een hele mooie CD en zeer geschikt voor tijdens onze maaltijden. Het draagt stilte en aandacht in zich.... Hebben jullie of heeft u nog andere uitvoeringen die van een dergelijk 'gehalte' zijn ? Bij voorbaat dank, Met hartelijke groeten, broeder J….

Een leerkracht van de kleuterschool in Turnhout stuurde dit bericht :….“Vandaag je cd opgezet in de klas en al na 2 tellen zat er een kind te huilen. De muziek deed haar denken aan haar overleden oma. Het blijft recht naar het hart gaan jullie muziek”…

bottom of page