top of page

Carlo Mertens is als trombonist groot geworden onder de vleugels van zijn vader, trompettist Theo Mertens en zijn moeder, pianiste Yvonne Gauthier.

Carlo Mertens.jpg

Laureaat

Carlo leerde als zesjarige trompet spelen, naar aanleiding van een tv-programma met Nonkel Bob. Op zijn veertien raakte hij echter geïntrigeerd door de trombone en liet de trompet voor wat ze was. Hij volgde les bij zijn vader en nog geen jaar later speelde hij al mee in verschillende bigbands waardoor hij zowel in de klassieke school als de bigbandschool werd onderwezen.
Op achttienjarige leeftijd werd hij laureaat van de “Procivitate”, de latere Belfius Classics.
Hij vervolmaakte zijn studies aan het Lemmensinstituut, het conservatorium van Gent en Rotterdam.

Golden Steel Plate_edited.jpg
OBV_edited.jpg
Opera Ballet Vlaanderen

Carlo deed zijn klassieke ervaring op in tal van binnen- en buitenlandse ensembles en orkesten, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, De Munt, het Vlaams Radio Orkest (Brussels Philharmonic) , VLOS (tegenwoordig Opera Ballet Vlaanderen) en Champ d’Action.

 

Sinds 2009 is hij  als Solo-trombonist verbonden aan de het orkest van Opera Ballet Vlaanderen.

(Interview OBV Magazine 2022)

Carlo Mertens Pop
Pop & Jazz scene

Tijdens zijn klassieke studies kwam Carlo als negentienjarige in de pop-scene terecht, eerst als studiomuzikant voor tal van binnen- en buitenlandse artiesten, maar al snel kwam de vraag om ook live met hen op te treden.
Groepen zoals Blue Blot, Groove Mania en The Wizards of Ooze deden als eersten beroep op hem. Later volgden ook meer commerciële namen zoals onder andere Clouseau, Natalia, Kommil Foo, Will Tura, …

In deze periode, waarin hij zowel in de grote klassiek orkesten ging vervangen en met de populaire groepen op tour was, werkte hij ook als professioneel studiomuzikant.

Carlo Docent 2.JPG
Docent

Carlo gaf 20 jaar les aan de Academie van Brasschaat en is nog steeds als docent verbonden aan de Kunsthumaniora van Brussel. Hier tracht hij al zijn ervaring over te brengen aan jonge, gemotiveerde leerlingen.
Leerlingen die bij Carlo les volgden en in de professionele wereld zijn verder gegaan zijn: 
Quinten De Craecker (Trombone-Jazz), Luca Simonelli (Jazz-Trompet), Wim Mattheuwesen (Trombone, Klassiek), Gert-Jan Schoup (Trombone, Klassiek), Sander Vets (Trombone, Klassiek/Jazz), Thomas Roelands (Trompet, Klassiek), Nabou Claerhout (Trombone, Jazz), Thomas Monden (Trombone, Klassiek).

Carlo Mertens dirigent.jpg
Dirigent

Sinds 2022 dirigeert Carlo “The Very Bigband”. Deze bende superfijne mensen willen de bigbandmuziek in leven houden.

bottom of page