top of page
Golden Steel Plate_edited.jpg

Huldeconcert Theo

Ter nagedachtenis van mijn vader heb ik op 5 maart 2008 samen met de gemeente Edegem dit huldeconcert georganiseerd. Dit in navolging van de vele Edegemse Basiliek concerten die Theo destijds organiseerde. 
De werken zijn door Theo gecomponeerd en gearrangeerd of heel vaak gespeeld heeft met zijn Koperensemble. Ze werden aangevuld met nieuwe composities en bewerkingen, die we speciaal lieten maken voor dit concert.
De bezetting bestaat uit vier trompetten, vier hoorns, drie trombones, een bastuba en drie slagwerkers.

Het eerste stuk, getiteld “de Ruimte”, is een compositie van Theo waar de Hoorns in de vier hoeken van de kerk staan.

De werken “Theonomie & Sonics for Brass” zijn speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd door Bert Joris en Steve Willaert.

Bij de selectie uit “Dido & Aeneas” speelt Gwen Creesens de accordeon en zingt Liesbeth Devos het wondermooie "When I’m laid in earth".


Bij Solveight lied speel ik zelf de trombone en heb ik een opname van Theo genomen om het middendeel te spelen. Zo werd het heden en verleden samengevoegd.

“Answer me” van Nat King Cole is geen arrangement van Theo, maar heb ik speciaal laten maken voor dit concert door Gyuri Spies. Het wordt gezongen door Frank Deruytter en de bugel wordt gespeeld door Nico schepers.


(Affiche)

bottom of page